Deze website is nog in ontwikkeling. Aan hetgeen vermeld kunnen geen rechten worden ontleend

Over dibond

 

Direct geprint op een 3 millimeter sandwichplaat van twee platen aluminum met een harde schuimlaag in het midden. Geprint op een witte ondergrond waardoor de foto's er helder uit zien. Als u een andere verhouding kiest dan die van de foto dan worden de witte vlakken in het voorbeeld niet geprint.

Door direct op de plaat te printen worden kosten bespaard en is de plaat in principe geschikt voor buiten, maar een laminaat wordt in dat geval wel aangeraden.


Laminaat

Glans- of matlaminaat geeft uw foto een extra uitstraling en bescherming onder andere tegen UV-straling en langsloop beschadigingen. Voor gebruik buiten is een laminaat aan te bevelen.


Ophangen van Dibond

Wandfoto.NL levert als optie de veel gebruikte ophangplaatjes. Dit zijn plaatjes van 10 x 10 centimer. Bijgeleverd wordt een muurbeugel met schroef en plug, stootdopjes voor aan de onderkant van het paneel en een alcoholdoekje voor het schoonmaken van het paneel.

Deze plaatjes zijn per stuk geschikt voor een paneelgewicht tot 6 kilogram. Voor panelen tot +/- 80 x 80 centimer is één plaat voldoende. Voor grotere maten/gewichten is het aan te bevelen op twee plaatjes te gebruiken. Dibond weegt per vierkante meter ongeveer 3,6 kilogram.

Het plaatje is voorzien van super sterke Acryltape. Dit is nog sterker als VHB tape. LET OP het plaatje moet 24u lang onder druk van een gewicht blijven liggen alvorens u dit ophangt.

Bij het plakken van twee plaatjes is het belangrijk dat ze op dezelfde hoogte zitten. Hieronder wordt een mogelijke manier van werken gegeven. Deze manier kan ook voor een enkel plaatje worden toegepast.

- Leg hiervoor het paneel bijvoorbeeld op de grond tegen een rechte muur.

- Leg op het paneel tegen de muur een houten lat neer die overeenkomst met de afstand van het plaatje ten opzicht van de bovenkant.

- Teken op de lat af waar het midden van het plaatje moet komen.

- Maak het paneel schoon met het alcoholdoekje.

- Haal de beschermlaag van het plaatje.

- Houd het plaatje schuin en ze de bovenkant tegen de lat aan.

- Druk nu het plaatje op het paneel.

- Leg iets zwaars op het plaatje (+/_ 4 kilogram) en laat dat 24 uur zo liggen.

- De stootdopjes plakt u onder aan het paneel op enige afstand van de zij- en onderkant.

- Zorg bij het boren van de gaten in de muur dat deze de juiste afstand van elkaar hebben en op gelijke hoogte zitten.

- Ze de muurbeugels vast.

- Laat de plaat voorzichtig op de muurbeugels zakken.


Buiten ophangen / Schoonmaken

Kan er vuil in de schuimlaag tussen de platen aliminium komen? Nee, het vuil komt niet verder dan de buitenkant. Bij gelamineerde foto's kunt u de plaat en dus ook de rand met een sponsje met een mild schoonmaak middel schoonmaken.

 
Sign up for email promotions.
Your information is safe with us and won't be shared.
Thank you for signing up!
 
Loading More Photos
Scroll To Top
Close Window
Loading
Close